logo

Wolf & Moon – Follow The Signs

Wolf & Moon
Follow The Signs
2020
Te koop: wolfandmoonmusic.com

Eind vorig jaar bracht het Duitse duo Stephany en Dennis, samen Wolf & Moon, hun tweede album ‘Follow The Signs’ uit. Dit is de opvolger van hun debuutplaat ‘Before It Gets Dark’ uit 2019. Het indie folk duo neemt ons opnieuw mee op roadtrip en belooft nog steeds liedjes, van nomaden voor zwervers/zwermers. (Of: songs from nomads for wanderers, want in vertaling klinkt het minder mooi). De songs werden reeds geschreven toen er van corona nog geen sprake was, maar de geplande optredens vielen weg en de release van de plaat, die in september gepland stond, werd uitgesteld. Als beginnende artiesten die recent nog maar voluit voor het muzikantenleven gingen, betekent dat veel onzekerheid. Toch zat het duo ook tijdens de lockdown niet stil, met live optredens op de Duitse tv, online single release party’s en DIY videoclips vanuit hun eigen woonkamer. De foto’s voor de hoes en het magazine dat bij het album hoort, werden eerder al door verschillende fotografen genomen die hen op hun vele reizen vergezelden.

Het duo heeft zich gesetteld, spreekt in hun podcast, From artist to artist, met andere artiesten openlijk over de ups-and-downs van het leven als muzikant, hun webshop bestaat uit unieke upcycled T-shirts, Stefany’s broer, die een mentale beperking heeft, speelt de hoofdrol in de videoclip van The Road. Wolf & Moon wil duidelijk meer doen dan ons enkel mooie muziek bijbrengen. In ‘Follow The Signs’ krijgen we bijna letterlijk een handleiding met wegwijzers naar een avontuurlijk en gelukkig leven.

Het duo beschrijft hun muziek als folky pop met een vleugje electronica en situeert zich ergens tussen de folk van Angus & Julia Stone en de elektronische muziek van The XX. Op Spotify creëerden Stefany en Dennis een afspeellijst van songs die hen beïnvloedden in de creatie van ‘Follow The Signs’. Daar vinden we onder andere het Belgische Balthazar met Blood Like Wine tussen Dennis’ Favourites. Daarnaast is er ook een afspeellijst voor Indie lovers & long night drivers, een ideale soundtrack voor een roadtrip, of gewoon een coronaproof winterwandeling.

Het album werd opgenomen, één song per dag, waardoor in elke song de mood van de dag weerklinkt en er veel variatie in het album zit. Zo kan ook de luisteraar naargelang zijn gemoedstoestand een lied kiezen om naar te luisteren. Dit album lijkt dan ook de ideale plaat om de lockdowndagen mee door te brengen. Wanneer je Eyes Closed luistert met je ogen dicht waan je je zo mee op roadtrip met dit duo. Of je voelt de gezelligheid van hun woonkamer, waar de videoclips van de nieuwe plaat werden opgenomen. Laten we nadenken over het verleden en de toekomst, zoals Dennis en Stefany deden nadat ze de film Interstellar bekeken en er het lied Young Hearts over schreven. Er komt een dag waarop je terugkijkt naar die moeilijke momenten uit het verleden en ziet dat er ook mooie dingen uit voortgekomen zijn. En vergeet niet, zoals ze zingen in The Road, to count all your blessings.

Ellen Van Cauwelaert

Datum: February 27, 2021