logo

Vincent Noiret – Inside Journey

Homereocrds.be 4446160, 49:24

Vincent Noiret is een veelgevraagd contrabassist in zowel folk- als jazzmiddens. Zo speelde hij o.m. met de Big Band de Namur, Panta Rhei, Ialma, Amorroma, Luc Pilartz, Karim Baggili, Photis Ionatos om er maar enkelen te noemen. Wat minder bekend is : hij is tevens kinesitherapeut en geboeid door het effect van muziek op het lichaam, de geest en de emoties. Als ervaren therapeut legt hij een link tussen muziek en het sacrale via de ‘cranio-sacraal therapie’, waarin de schedel (cranium) en het heiligbeen (sacrum) centraal staan. Ze herstelt het natuurlijk vermogen tot zelfgenezing, versterkt het immuniteitssysteem en brengt balans in het zenuwstelsel.

De negen nummers op deze cd zijn dan ook in die geest opgevat. De muziek doet wat oosters aan, met veel repetitieve zinnen. Ook jazzinvloeden zijn nooit veraf. Je hoort niet alleen de contrabas, maar ook de stem en de chitarra battente van Noiret. Hij wordt bijgestaan door een percussionist, een fluitist, een saxofonist (niemand minder dan Philippe Laloy) en nog enkele vocalisten.

Verwacht dus geen keurig afgewerkte melodieën of virtuoos opgebouwde solo’s. Met lang uitgesponnen soundscapes, instrumentale mantra’s, vocale improvisaties, Oosterse meditatieve klanken, onomatopeeën, gestreken baspartijen, saxofoonfrases, belgerinkel, vogelgetjirp, geluidstrillingen en vreemdsoortig geruis, nodigt Vincent Noiret de luisteraar uit op een reis naar het binnenste van zichzelf met de bedoeling een eigen verhaal op te bouwen zodat het lichaam wordt gestimuleerd in een genezingsproces. Laat de zorgen van het dagelijkse leven achter jou, maak contact met moeder aarde, volg de stroom van de rivier, de zee en de oceaan. Adem, krijg en geef, word één met het universum en ontvang het licht van duizend zonnen in je leven.

René Warny

Datum: March 27, 2017