logo

SYML – In My body & The Hurt

2 EP’s
Te koop: www.symlmusic.com

Begin januari ontdekte ik het integere ‘Where’s my love’ van SYML in de Afrekening op Studio Brussel. ‘Where’s My Love’ is de debuutsingle van de EP In My body en een nummer dat direct blijft hangen. De single begint met een mooie gevoelige piano en akoestische gitaar en als dan de stem invalt, denk je dat je naar een nummer van Bon Iver zit te luisteren.

SYML kan je omschrijven als gracieuze indiefolk en is het alter ego van Brian Fennell, een muzikant uit Seattle die met zijn band Barcelona al songs uitbracht. Zijn moody soloproject focust zich op emotioneel songschrijverschap dat piano, minimale synths en strijkers combineert. In januari bracht SYML zijn beide EP’s In My body en het eerdere uitgebrachte The Hurt samen uit.

In het voorjaar had de talentvolle zanger een succesvolle tournee in Europa, met onder andere een uitverkocht concert in de Botanique waar ik jammer genoeg te laat tickets voor wou aankopen.
In het zog van andere gelijk(w)aardige groepen zoals Bear’s Den, zal SYML zeker zijn plaatsje weten te vinden. Het ontdekken waard.

Ilse Coppieters

Datum: June 01, 2018