logo

St. Grandson – Wildfire

Universal Music Belgium 5737522

St. Granson is het muzikaal project van singer-songwriter Benjamin Decloedt uit Torhout.
In 2012 als gitaarduo gestart, groeide St. Grandson uit tot een band met warme, dromerige indiepop. Na in 2015 een van de winnaars van de talentenjacht ‘De Nieuwe Lichting’ te zijn geweest op radiozender Studio Brussel, kon de groep reeds enkele mooie plaatsen op het podium van o.a. Pukkelpop, de AB en de Botanique bemachtigen. Aan de discussie of dit wel voldoende gehalte aan folkmuziek bevat, daar gaan we ons niet aan wagen. Wat ik wel weet is dat een liefhebber van de wat meer opzwepende folk, deze muziek enorm zal smaken.
Het album Wilfire vliegt er direct stevig in met het hitje You will find dat op de radio de nodige airplay gekregen heeft en terecht.  Een lied met een hoopvolle tekst die dieper gaat dan je eerst zou vermoeden. Vervolgens kom je bij het liefdevolle I swear I want terecht.

Mijn voorkeur gaat uit naar de iets zachtere nummers – of althans naar mijn gevoel- zoals Wildfire, Midnight Swim en Lady Gold, maar het zeemzoete Growin’ Older steekt er bovenuit. En als ik dan toch een favoriet lied moet kiezen dan is het Goodbye my dear. St. Granson, een naam waar we zeker nog van gaan horen.

Ilse Coppieters

Datum: May 30, 2017