logo

Plagiaatplaat – pIE p.KLEIN

PPKPP007
37’27”
Te KOOP: www.piepklein.be

Al 15 jaar tracht de eerder verwilderde Zuid-Kempense herder Pie zijn schapen met wisselend succes binnen hun zelfgemaakte perken te laten grazen. 15 jaar en enkele opgemerkte Cd’s hebben hen in binnen en buitenlandse grazige weiden een reputatie bezorgd die het betere nachtwerk overstijgt.

Hun genre is niet onder één noemer te vangen. Kleinpunk noemen ze het zelf, al zijn invloeden uit Ska, Funk en vooral de door hen zo geliefde jaren tachtig, voortijdige nostalgie, nooit ver weg. Voeg daarbij absurde doordenkers in de geschaafde streektaal van het zuidelijk gebergte der provincie Antwerpen en voorwaar, een ruraal geluid verwarmt het zwerk.

Wat deze vijf heren zeker niet doen, is zichzelf en bij uitbreiding de wereld, ernstig nemen. Er mag al eens gelachen worden en geen heikel onderwerp wordt uit de weg gegaan. Speelplezier staat vooraan!

Om dit alles op gepaste wijze te vieren hebben deze plaatselijke genieën eind vorig jaar van de voorstelling van hun nieuwste legsel een waar feest gemaakt. Een volle zaal (700 aanwezigen) gelijkgestemden uit Heist en ver daarbuiten werden eerst opgewarmd door Circo Maximo, een zevental met haast dezelfde wortels, maar verloren gelopen en mekaar teruggevonden in ‘Folk with a twist’. Daarna was het de beurt aan de meester himself die druppelsgewijs aangevuld werd met zijn wollige vrienden.

Plagiaatplaat. Zo is de naam van de nieuwe schijf, geheel gehuld in 80’s discosfeertje met inderdaad het betere plagiaat voorzien van eigen, geheel in de lijn liggende teksten.

Wie hen nog niet aan het werk zag en niet totaal onvoorbereid van een optreden wil proeven, kan mitsgaders deze Plagiaatplaat alvast wat ervaring opdoen, om daarna des te meer te genieten van een altijd stomend optreden vol grappen en grollen en verrassende effecten.

En met een beetje geluk brengt Pie zijn Fado. Uw leven zal nooit meer hetzelfde zijn!

Jo Van Dessel

Datum: June 01, 2018