logo

Motorhome – Max Garcia Conover

Modder en stof op de versleten schoenen, het T-shirt met gaten, de droevige maar hoopvolle ogen en de gekraste en doorleefde gitaar. Een man met altijd het verlangen naar de weg zonder doel. Tot de weg en het op weg zijn het doel wordt.

In de verte hoor ik een jonge Lou Reed, heel soms een vleug Neil Young. Het ruwe snarenspel onderlijnt de sfeer, ruw, ongepolijst. De rauwheid van iedere dag. De ziel met krassen op en de scheur waardoor het licht naar binnen komt.

Verhalen van de weg voor de weg, over een verloren liefde, buren die honden vermoorden, en kapotte motorhomes op een godvergeten parking. Over de achtervolging door de grootste jager, de tijd.

Bij deze cd hoort een stevige borrel. Het brandt wat in de keel, maar na de laatste slok spreidt de warme gloed zich over je ziel. We hebben het weer gehaald en morgen gaan we verder. Samen of in tegengestelde richting om nieuw stof op onze schoenen te vergaren.

On the road: Kerouac op muziek

En ook de fraaie hoes niet vergeten, wisselende plaatjes achter de ruit van de motorhome!

Na de eerste beluistering misschien een beetje eentonig maar daarna en met de tekst er bij, beklijvend en rauw/eerlijk tot the bone.

Een aanrader!

Jo Van Dessel

Datum: March 16, 2018