logo

Midnang – Albin Brunn en Kristina Brunner

Midnang
Albin Brunn en Kristina Brunner
52’40
Te koop: www.albinbrunn.ch
albin.brun@bluewin.ch

Schwyzerörgeli. Nee, het is geen streekgerecht noch een toeristische trekpleister in de bergen maar een typisch Zwitserse accordeon die met veel bravoure en vakkennis gespeeld wordt door de zeer goed ogende Kristina en de borstelharige Albin.

Vanuit hun Alpenland balgblazen ze enthousiast hun typische geluid richting lage landen bij de zee. Voor de freaks kan ik meegeven dat Kristian een Ott Örgeli in C met 18 bassen bespeeld en Albin doet hetzelfde maar dan op een Eichorn Örgeli in B met 8 bassen (club-system). Voor een leek als mezelf is dit hetzelfde als hogere wiskundige (ver van mijn bedstede dus)

Zoals zovele opnames van deze soort en voor de niet begrijpende cultuurbarbaar is de pret er na enkele nummers wel af en hobbelt deze overigens virtuoos gespeelde muziek van het ene nummer naar het andere op volk vermakende wijze.

Ik durf het woord “eenheidsworst” haast niet in de mond nemen maar het is wel veel van hetzelfde. Ongetwijfeld zal er in toeristische oorden met wat aandacht voor volksmuziek wel wat belangstelling zijn maar bij ons zie ik hen eerder op echte folklore en volksdansfestivals optreden. Aangezien zowel de après-ski als de festivals voor het moment helemaal niet aan de orde zijn is er geen m/v/x overboord. Kan ook moeilijk in een land zonder zee.

Conclusie: Virtuoos gebracht, het is weer eens wat anders raclette met achtergrondmuziek, maar niet voor een hele avond.

J’O Van Dessel

Datum: February 27, 2021