logo

Little Kim & The Alley Apple 3 – Sugarbird

TDP 2018 005
Te koop: www.littlekim.be

Voor de liefhebbers van populaire naoorlogse Amerikaanse muziek (die ons na de bevrijding samen met vele goede en mindere goede dingen van over de plas werden door de strot geduwd) is dit betere smulwerk aangewezen om een vrolijk einde te breien aan een heerlijk mooie zomerdag.

De uiterst dansbare country blues en andere americana deuntjes gaan zeer origineel en fris van klankkleur een eigen leven leiden. Met een minimum aan moderne hulpmiddelen en opnameapparatuur, werd hier een vintage sound geschapen die niet van het originele, oudere werk te onderscheiden valt.

Kimberly Claeys en haar talentrijke band stralen langs alle kanten het sfeertje van eind jaren ‘50 begin sixties uit. Sober gespeeld en sober opgenomen. Het klinkt zoals het moet klinken! En het blijft in je hoofd zitten, lang nadat de laatste lichtjes zijn gedoofd.

Little Kim verdiende al eerder haar strepen bij o.a. Guido Belcanto en de meer dan 200 optredens in binnen en buitenland, in theater en kroeg, op festival en in huiskamer, klinken duidelijk door in dit zeer professioneel gemaakte werk.

Hier word ik vrolijk van.

Jo Van Dessel

Datum: December 17, 2018