logo

Leyenda – Ana Alcaide

Ana Alcaide is een Spaanse uit Toledo die oude tradities en culturen uitdraagt. Tijdens een bezoek aan Zweden werd ze verliefd op de nyckelharpa. Intussen heeft ze op het Iberisch eiland een pioniersrol in de bekendmaking van de ncykelharpa. Muzikaal is ze sterk geïnspireerd door de cultuur van de Sefardishe Joden. Ana schrijft haar songs en arrangementen vanuit haar liefde voor oude instrumenten uit het middeleeuwse Spanje en de Mediterraanse regio.
In 2012 haalde ze met haar derde album La Cantiga Del Fuego internationale erkenning op het WMCE (World Music Charts Europe). In september 2015 verraste ze met de muziek voor de serie Tales of Pangea. Ze werkte hiervoor samen met muzikanten van andere werelddelen (o.a. uit Java, Indonesië)

‘Leyenda’ is voor haar een persoonlijke album, geïnspireerd op legendes en mythologieën over vrouwen en het vrouw-zijn zowel in Spanje, Europa als op vele andere plaatsen op de wereld. Voor Alcaide is de legende de toegangssleutel naar oude wijsheden die in ons collectief geheugen zijn gegrift. Leyenda is een ode aan alle vrouwelijkheid.

Ana Alcaide schaart hier een vaste groep van 5 muzikanten rond zich die dit legendarische album dragen. Daarnaast komen een 6-tal gasten de groep vervoegen. Dit 11-tal bespeelt hoofdzakelijk een middeleeuws instrumentarium.

Dirk Fraeyman

Datum: May 30, 2017