logo

Lenny en de Wespen – Zin

WESP Records LEDW003 – 32:24

Acht jaar was het geleden dat Lennaert Maes nog met zijn Wespen had opgetreden. Hij koos toen voor een solo carrière met cabaret en kleine luisterliedjes, maakte een paar erfgoed-cd’s met kompaan Andries Boone en ondersteunde muzikaal Nederlandse les voor anderstaligen. Maar het begon terug te kriebelen om met een band op te treden, een aantal songs lagen al te wachten en kijk, Andries Boone en Steven Vervaet hadden na 8 jaar nog steeds zin om mee te doen, Mathias Moors en Bert Huysentruyt kregen ook goesting, en Lenny en de Wespen ontwaakte na de winterslaap.
Lennaert is altijd een man van veel muziekjes geweest en dat is op deze cd niet anders. Vele genres komen voorbij, van blues over punk tot folkrock. Met als gemeenschappelijke kenmerken: een steengoede groep, die muzikaal op een hoog niveau speelt, uitgewerkte arrangementen en teksten die goed in het gehoor liggen, maar meer zeggen dan je op het eerste gehoor zou denken. Soms licht en luchtig, dan weer broos en gevoelig.
Zin is een mooie, leuke plaat. Een aanwinst voor het Nederlandstalig repertoire, en het bewijs dat er muzikanten zijn die een zeer breed palet van muzikale genres aankunnen.

Steven Vanderaspoilden

Datum: March 27, 2017