logo

Katy Too – Nine Lives

Pedalpoint PP2016002 – 32:19

Katy Too (echte naam Leen De Haes) uit Kalmthout is een singer-songwriter die met ‘Nine Lives’ haar tweede cd uitbrengt. Dit schijfje is niet echt onder te brengen in de folk, maar veeleer in de pop-country-rock.
Na haar goed onthaalde debuut ‘Quest For Honey’ gaat de zangeres deze keer scheep met Wigbert Van Lierde voor de productie.
Deze bekwame multi-instrumentalist hanteert een resem gitaren, een synthesizer en een xylofoon en verzorgt zelfs de backing vocals. Verder bracht hij een aantal topmuzikanten bij elkaar en zo werd een stevige basis gelegd voor de songs van deze bedreven zangeres met een niet onaardige stem. Ook Wouter Berlaen stond in voor twee arrangementen. Prettige melodieen en gevoelige songteksten gaan hier hand in hand en leiden de luisteraar binnen in de Americana, dit mengsel van folk, country, blues, rhythm and blues, rock and roll, gestoken in een modern jasje en doorgaans gespeeld op elektrische instrumenten.
Katy Too speelt zelf gitaar en treedt in de voetsporen van authentieke Amerikaanse iconen als Joni Mitchell, Emmylou Harris, Lucinda Williams, Michelle Shocked, Suzanne Vega, Nanci Griffith… Negen nummers die elk hun eigen leven leiden op dit welgemaakte album. Voor de liefhebbers van het genre.

René Warny

 

Datum: September 26, 2017