logo

John Blek: Digressions #2

John Blek
Digressions #2
Grounded
We Are Rats Recordings (WARR)

28:36
Te koop: John Blekjohnblek.com

Wie februari zegt, zegt John Blek. De Ierse singer-songwriter weet uit welke hoek de wind waait en stond dan ook traditiegetrouw in februari 2021 terug klaar met een nieuwe plaat. Met de pandemie als ongekend terrein, waagt hij zich aan een sprong in het onbekende. Ook op muzikaal vlak.

Met de leuze ‘Onbekend maakt onbemind’ in het achterhoofd, experimenteert John Blek met nieuwe klanken op het recentste album ‘Digressions #2 – Grounded’. Zonder zijn veilige haven volledig te verlaten, combineert de singer-songwriter zijn vertrouwde akoestische klanken met vernieuwende elektronische sounds.

Samen met Davie Ryan (drums en percussie), Brain Casey (o.a. piano en bas) en Peter O’ Sullivan (drums) zoekt John Blek naar een evenwicht. Een evenwicht tussen akoestische en elektronische klanken. Tussen onzekerheid in een onvoorspelbare periode en een houvast.

Deze ontdekkingsreis resulteerde in tien songs. Breekbaar, een diepe indruk achterlatend. Het eentonig gevoel dat bij aanvang kan overheersen, wordt vrijwel meteen ingewisseld voor een levendige stemming van zodra woorden binnensijpelen. Van zodra de typerende fingerpicking gitaarstijl van de songwriter in de tweede track ‘Right Moves’ op de voorgrond treedt.

De songs op ‘Digressions #2 – Grounded’ zijn niet zomaar songs. Het zijn ontdekkingen. Warme verhalen. Over de alledaagse dingen in het leven, waarbij de elektronische geluiden aanleunen bij de al even hedendaagse digitale wereld waarin we meer dan ooit leven. Kleine geluksmakers. Grote impact.

Lies Tanghe

Datum: May 23, 2021