logo

Eléonor – Erros

ICUB4T – CUP 8059 – 38:04

Eléonor - ErrosOp de radio worden we maar al te vaak geconditioneerd met deuntjes die in onze strot geramd worden of het nu kwalitatief is of niet. Maar van de teksten heeft het gros van de luisteraars niet eens een idee waar het over gaat. Waarom zou wat oud Latijn dan niet mogen? Een taal die slechts nog weinigen begrijpen, maar waarmee goede èn tijdloze verzen geschreven werden die al eeuwen wachten op de gepaste melodie.

Zangeres Elly Aerden zocht Latijnse teksten over liefde, geluk, hoogmoed en melancholie bij elkaar en zette ze op muziek die heen en weer wiegt tussen fado, folk, pop, chanson en jazz. Net zoals Loreena McKennit en I Muvrini dat kunnen, word je door het straffe gezelschap van Eléonor in een tijdloos muziekdeken gewikkeld. Met Wouter Vandenabeele, Anne Niepold, Arne Van Dongen, Maarten Decombel en Florejan Verschueren werden ook niet de minsten in huis gehaald om van Erros een pareltje te maken. Hoewel deze muzikanten allemaal hun typische geluid hebben, ontstond er toch een ingetogen blend die volledig ten dienste staat van het lied. Het geheel past perfect in een zomers feestje: geheimzinnig en fascinerend als een zonsondergang, de gezelligheid van een knisperend kampvuur, daarbij een fris drankje in de hand en natuurlijk de hartstocht van een ontluikende romance.

Om de inhoud zeker niet uit het oog te verliezen, werden gelukkig Nederlandse, Franse en Engelse vertalingen voorzien. Zo kan je meteen nagaan of de muziek ook voor jou overeenstemt met de inhoud van de woorden.

Mieke Evenepoel

Datum: June 25, 2016