logo

CHVE – 10910

Consouling Sounds, SOUL0078, 26:29

Misschien wel één van de vreemdste eenden in de bijt in deze rubriek. Alhoewel. ‘10910’ is de tweede telg van het soloproject van CHVE (alias Colin H. van Eeckhout, frontman van AMENRA, één van de belangrijkste black-metal/doom acts van ons land en ver daarbuiten). In 2015 bracht hij onder deze naam zijn meesterlijk debuut uit, getiteld ‘RASA’.
Vorige jaar in november 2016 volgde daar ‘10910’ op, een live-album opgenomen in één take, in een oude tram ergens in hartje Gent. Weg zijn de striemende gitaren, de ijzingwekkende, getormenteerde zang, het overdonderend geraas. Plaats werd gemaakt voor een haast rituele, atmosferische, experimentele opname waar de gevoelige zang, maar vooral de bedwelmende soundscapes, geproduceerd door de draailier als belangrijkste instrument in combinatie met schaarse percussie, allesoverheersend zijn.
Zoals overal wordt beschreven is ‘10910’, en bij benadering alles van CHVE, etherische, intimistische, drone-achtige muziek die je voor de hele 30 minuten bij de keel grijpt en eigenlijk nooit meer loslaat.
Een absolute aanrader!

Patrick Clerens

Datum: March 27, 2017
Tags: