logo

Brandy Zdan – Lone Hunter

Cavalier Recording – 22:00

Brandy ZdanOKWedden dat de coaches van The Voice binnen de twee seconden zouden afdrukken om deze stem in hun team binnen te halen? Helaas voor hen is Brandy Canadese en zal ze nooit opduiken in dit programma. Niet dat dat nodig zou zijn overigens. Haar muziek spreekt voor zich.
In Canada en verre omstreken is Zdan geen onbekende. Ze richtte mee Twilight Hotel op en speelde in de supergroep The Trishas. Haar verleden is ook aanwezig op deze ep want aan opener Mourning Dove schreef Dave Quanbury (Twilight Hotel) mee en reeds genoemde afsluiter is mee geschreven door Liz Foster, één van de vier Trishas.
We hopen dat de korrel in haar stem niet te wijten is aan een overmatig gebruik van sigaretten en de drank uit haar voornaam, want deze dertigjarige wensen we een lang leven toe, zeker na het horen van haar solodebuut waarop ze niet alleen zingt maar ook verschillende instrumenten bespeelt zoals gitaar, lap steel, synthesizer en drums.
Toch krijgt ze hier en daar ook nog wat ondersteuning. Ricky Ray Jackson speelt op verschillende songs pedal steel, Jamie Lin Wilson en Kelly Mickwee (ook al van The Trishas) zingen mee op opener Oh Where en producer George Reiff is percussionist en gitarist van dienst op afsluiter  I Remember When You Used To Love Me.
Zdans mengeling van folk en country met een randje van fragiele elektronica klinkt eigentijds en fris al druipen de meeste songs van de melancholie en is het titelnummer, dat herinnert aan Kristin Hersh, ronduit donker: Oh we all die alone/ oh we all turn to smoke, klinkt het. Juist, maar laat ons dat toch nog maar even uitstellen.

Marc Alenus

Datum: June 02, 2016