logo

Boxin’ the vox – Seven white horses

Boxin’ the vox
Seven white horses
7WHBTV175 Stemra
Te koop: www.boxinthevox.com

Special thanks to Dave Munnelly! Dan spits ik al mijn oren wetende dat deze zwetende en zwoegende Ier de trekzak bespeelt tot alle noten, bassen en registers aan bod gekomen zijn.

Anne-Lotte Paymans en David Plasmeijer komen met deze volledig zelf bijeen geschreven en gespeelde cd sterk uit de hoek en voor de dag.

Seven horses wild and free, seven white horses calling the sea.

De toon is meteen gezet, de brug tussen Nederland en Ierland geslagen. County Clare, de bakermat van de folk revival eind jaren 70 van vorige eeuw, whiskey, turf, storm op zee, D-day, liefde en heimwee. Daar kom je al een flink eind mee.

Vlotte nummers, aanstekelijk ritme en gevarieerde teksten. Het karakteristieke stemgeluid van Anne-Lotte blend heel mooi met de ondersteunende instrumenten. Licht en dartel waar het kan, iets zwaarder op de hand waar het moet en mag. Een mooie aaneenschakeling van hedendaagse Ierse folk klanken, af en toe overhellend naar country, wat nog gebeurt in dit genre, het hangt tenslotte allemaal samen. Ondertussen is de Iers/Keltische folk ook alweer zover geëvolueerd dat er een duidelijk onderscheid is gekomen met de echt traditionele muziek, het populaire pub genre en de hedendaagse moderne sound die niet vies is van moderne invloeden allerhande.

Boxin’ the vox heeft de stemmen en klanken netjes op een rij en laat die naar believen uit de boxen fladderen.

Geen ‘Seven Horses in the sky’ maar zeven witte paarden die rijden over de golven die blijven aanrollen op de westkust van Ierland.

J’O Van Dessel

Datum: February 27, 2021