logo

Blunt – EVER.EST

Voor wie deze groep nog onbekend is, kan je bij de eerste beluistering van hun zesde cd Ever.est onmiddellijk horen dat dit gezelschap uitgesproken maturiteit en vakmanschap bezit. Deze folkrockband presenteert met zijn nieuwe cd de luisteraar een persoonlijke uitnodiging om deze band vlug live te gaan bekijken.
Na 16 jaar is het klaar en duidelijk dat het muzikale en technische samenspel weloverwogen en doordacht is. Tijdens het luisteren kan je in je verbeelding probleemloos een voorstelling maken hoe deze band er live nog een extra dimensie met dynamische power aan toevoegt. Het verwondert ons dan ook niet dat je hen ook op grote podia in Europa kan zien spelen.
Sinds 2012 heeft de groep een vernieuwde bezetting :Pieter Nuyttens (leadzang, toetsen, gitaar), Yannick Swennen (viool, backing), Jurgen Demeyere (leadzang, gitaar), Stijn Deldaele (basgitaar, backing), Gino Verstraete (drums, backing). Met deze dubbele leadzang kiezen ze voor een sterke dynamische aanpak.
Voor deze cd werd o a Didier Deruyter (Ozark Henry) onder de arm genomen. Dat deze schijf een pleidooi is voor creativiteit, blijkt uit al uit het feit dat zowel tekst en melodie van eigen hand zijn. De ervaring die Blunt hier presenteert, blaakt van vertrouwen. Met deze dynamiek bevestigen ze opnieuw hun plaats in de folkrock.
Folkrock verdient met Blunt een duidelijke plaats binnen de folkscene in Belgiƫ. Het doet mij deugd om ook hier opnieuw te ervaren dat folk een genre is dat breeddenkend is en openheid biedt. Eigen creativiteit en individuele interpretaties zijn altijd welkom.

Dirk Fraeyman

Datum: May 30, 2017