logo

Beppe Gambetta – Short stories

39’38”
BCD249
BESTEL bill@borealisrecords.com

Met zijn hart in Amerika en zijn voeten onder de zonbeschenen olijfbomen van de Italiaanse kust bouwt Beppe een natuurlijke brug tussen twee continenten. Ondanks de wijde oceaan schept hij een mix van Amerikaanse roots met de Ligurische tradities, liedjes over emigratie en folkballades.

Meester als hij is in de flat-picking-techniek gebruikt hij dit snaargepluk virtuoos op allerlei gitaren van steel tot klassiek. Hij laat deze instrumenten niet alleen solo op ons los maar ook interactief met zijn begeleiding. Zo weeft hij als het ware een dialoog tussen deze instrumenten niet gehinderd door enige vorm van classificatie of andere grenzen.

Muziek op weg, trots op het verleden maar reikhalzend uitkijkend naar morgen. Muziek die verbind omdat ze onbewust zit opgeslagen in ieders eigen geschiedenis. Grenzeloos, geen last van paspoorten uitsluiting of obsessie. Vitaal, gepassioneerd maar sober.

De muziek wenkt, je hoeft alleen te volgen. Engels, Italiaans, Duits, Verdi of traditioneel, het maakt niet uit, Beppe weet je altijd te raken met zijn virtuoze spel.

Knap werk!

Jo Van Dessel

Datum: October 16, 2018