logo

Andries Boone – T.i.m.e.l.a.p.s.e 

Andries Boone T.i.m.e.l.a.p.s.e
Trad Records – trad014  26:49
Te koop via www.andriesboone.com 

Andries Boone is een begenadigd man. Los van het feit dat hij een zeer aangenaam persoon is in de omgang, is hij ook een uitstekend muzikant, arrangeur, producer en componist. Hij brengt al die hoedanigheden samen in zijn tweede solo cd, T.i.m.e.l.a.p.s.e Negen nummers, die elk de emotie weergeven van een bepaald moment in een etmaal. Het begint bij een rustige zonsopgang, en gaat dan verder door de voormiddag naar een vrolijke middag, om dan via een lome namiddag en een melancholische “early sunset” zachtjes de dag neer te leggen en de nacht in te gaan, met nog een kleine ritmische opstoot om middernacht om tenslotte rustig af te sluiten om 2 uur ’s morgens. 

Centraal op deze cd staat een bijna vergeten instrument. De accordina is een mond geblazen harmonica, met het klavier van een chromatisch knoppenaccordeon, en het klanktimbre van een chromatische mondharmonica. Andries bespeelt dit meesterlijk, en begeleidt zichzelf op piano en mandoline. Mathias Moors bespeelt virtuoos de bas, en zorgde mee voor de arrangementen. Rozanne Descheemaeker zorgt op tijd en stond voor een mooie streep hoornmuziek. 

De muziek op T.i.m.e.l.a.p.s.e is heel filmisch en verhalend, jazzy van kleur maar ook met invloeden uit de barok en de volksmuziek. Het kost je weinig moeite om weg te dromen bij deze nummers, de muziek vertelt verhalen, spreekt gevoelens aan, ook van stilte en alleen zijn tijdens een lockdown. Het zijn overwegend langzame, melancholische melodieën om rustig en stil van te genieten. Dank u, meester Andries. 

 Steven Vanderaspoilden 

Datum: May 23, 2021