logo

An-Sofie Noppe – Wij blijven hier

Te koop: http://ansofienoppe.be/

Op 11-jarige leeftijd ontdekte An-Sofie Noppe haar passie voor het zingen en mocht ze mee op stage met de Tsjechische zangeres Iva Bittova. Rond die tijd ontstond Sidus, een a capella trio met haar vriendinnen Grietkin Deroo en Trui Chielens. In een recenter verleden doorkruiste ze met Le Vélo Vert grote delen van Vlaanderen en Nederland, trok ze de hort op met het liedjesprogramma ‘A Sweet Journeyman’s Tale’, zong ze mee op het album ‘De Jager’ van Eva De Roovere, zong ze liedjes in voor uitgeverij Averbode en sprak ze stemmen in voor uitgeverij Die Keure. An-Sofie Noppe is een muzikale duizendpoot. Zo gidst ze o.a. muzikale wandelingen, speelt ze kindervoorstellingen, doceert ze folkzang e.a. Maar… nu zet ze ook voet aan wal als solo artieste met haar eerste full album Wij blijven hier. Een cd met tien Nederlandstalige liedjes, door haar zelf geschreven en gecomponeerd.

Wij blijven hier is een zacht en lieflijk album. Mooi en aangenaam gezongen. Het zal niet makkelijk zijn voor haar om een plaats te vinden tussen de iets meer gevestigde waarden zoals Hannelore Bedert, Jackobond en Mira. Nochtans verdient An-Sofie het zeker om in het lijstje van deze dames opgenomen te worden.
Een nummer dat blijft hangen is ‘Sprookje’ en in ‘Slaap nu zacht’ komt er al rappend iemand in het Engels meezingen, maar wat echt mijn voorkeur uitdraagt is ‘Je schrijft’. Daar zijn de folkinvloeden nog het meest te horen zijn. Misschien maakt ze net door dat soort nummers het verschil met alle andere kleinkunstzangeressen.

Ilse Coppieters

Datum: December 17, 2018