logo

Pascale Rubens

<< Terug naar het overzicht

Pascale Rubens is accordeoniste en violiste bij de folkgroep Naragonia. Daarnaast speelt ze muziek bij Theatergroep Tal en Thee in de voorstellingen Boom en Wars en is ze accordeoniste bij het duo Systrar. Pascale geeft momenteel les diatonisch accordeon aan de academies van Schoten en Genk en geeft regelmatig muziekworkshops.

www.naragonia.com

Pascale: “Novoscento is een kleine boekje van de grote Italiaanse schrijver Alessandro Baricco. Het vertelt de buitengewone vriendschap tussen een pianist en een trompettist aan boord van een groot schip.  Een verhaal over eenzaamheid, virtuositeit, angst en vriendschap. “
“Jezelf verrijken doe je niet alleen door te lezen, maar ook door resem nieuwe smaken te ontdekken. Dat deed ik door het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Voor mij ging er een nieuwe wereld open.”Anna Enquist is psychologe, pianiste en schrijfster en weet iedere keer dit op een prachtige manier met elkaar te verbinden zo ook in Contrapunt. Al haar boeken blijven me steeds beklijven, ik kan ze blijven herlezen…”
“De eerste lockdown-periode heeft er ook voor gezorgd dat ik tijd vond om de kinderen, iedere avond voor het slapen gaan, een stukje kon voorlezen uit De lange weg naar huis: het verhaal van Odysseus . Fantastisch verhaal van Michael De Cock en geïllustreerd door Gerda Dendooven. Ik heb als tiener nooit beseft dat de Griekse mythologie zo fascinerend kon zijn. Lang leve de kinderboeken!”