logo

Dorien Staljanssens

<< Terug naar het overzicht

Dorien Staljanssens is frontfrouw van de band Cozin, speelt piano, gitaar en dwarsfluit en componeert muziek. Cozin staat voor beklijvende meerstemmige zang, een melancholische mood en een heel eigen sound. Effecten op viool en stem zetten de lyrics in de verf, die drijven op een bedje van bezwerende synths.

cozinmusic.com


Dorien: “Big Magic van Elizabeth Gilbert is een boek over creativiteit, over hoe creativiteit vinden, en hoe je het kan laten stromen. De schrijfster maakt ook komaf met het archetype van de getormenteerde artiest, wat ik heel bevrijdend vond.” 
“Ik las onder andere ook Braving The Wilderness – The quest for true belonging and the courage to stand alone van Brené Brown. Als artiest leg ik geen standaard pad af in het leven en dat is niet altijd even makkelijk. Dit diepgaande en genuanceerde boek is een mooie houvast daarin. Brené Brown, Professor aan de University of Houston, legt heel helder uit hoe tegen de stroom in zwemmen je heel alleen kan doen voelen, maar dat als je voelt dat dat echt jouw pad is, het de enige manier is om echt tot jezelf te komen.”


“En The Big Leap van Gay Hendrickson is een heerlijk feel-good boek over hoe je de saboteur kan zijn van je eigen geluk, hoe je dat patroon kan herkennen en zo een staat van genius kan bereiken.”