logo

Andries Boone

<< Terug naar het overzicht

Al sinds de jongste eeuwwissel staat Andries op de planken als muzikant bij verschillende gerenommeerde groepen, zangers en projecten. In 2001 was hij mede-oprichter van de filmisch-experimentele band ‘The Ballroomquartet’. In 2011 richtte hij mandoline-kwartet ‘MANdolinMAN’ op. Begin 2019 ging hij voor het eerst solo met ‘C.O.L.O.R.S.’ en in 2021 komt hij terug met een nieuw album op de proppen. Dat ontdek je in Folk nr 1 van 2021.

www.andriesboone.com

Andries: “Uiteraard staat Houtekiet van Gerald Walschap in mijn lijstje. Met MANdolinMAN maken we momenteel onze eerste muziektheater productie in een regie van Jonas Van Thielen.  Jonas heeft het boek herwerkt voor onze voorstelling. Jeroen Lenaerts (bekend als Tim uit Thuis) zorgt voor woord en spel, MANdolinMan en Mathijs Bertel (Ansatz Der Maschine ) zorgen voor de mandolines en de elektronica. Bij de voorstellingen zijn er supermooie projecties van de hand van Lot Vandekeybus.”

“Daarnaast was De Boerenkrijg (n.v.d.r. een archeologische kijk op de periode rond 1798 door J. Poblome en inspiratiebron.  Ik ben altijd al fan geweest van de strips van ‘Bakelandt’, dus het kon niet ontbreken dat ik over die periode ook echt eens een deftig boek las (lacht).  Bijzonder aan dit boek is dat ze een geschiedenis weergeven van die periode aan de hand van een Archeologische kijk.


“Tot slot Cleopatra, twintig jaar uit het leven van de eerste vrouw die wereldgeschiedenis schreef door Alberto Angela.Ik ben fan van biografieën en dit boek zag ik staan in de boekenwinkel. Aangezien ik tot mijn scha en schande nog nooit een biografie had gelezen over een vrouw besloot ik deze te kopen en te lezen. Zeer geslaagde en interessante biografie.”