logo

Ambroos De Schepper

<< Terug naar het overzicht

Ambroos De Schepper speelde doorheen de jaren al een indrukwekkend palmares bij elkaar bij een hoop bands die vrolijk de grenzen van jazz met andere genres slopen. Een tijdje terug verschenen er twee platen waarop hij zijn eclectische benadering van jazz etaleert: ‘Antenna’ van Kosmo Sound, en ‘Sub Surface’, de eerste release van zijn eigen collectief Bandler Ching.

Ambroos:; “Met Ecotopia van Ernest Callenbachis het leuk om even te vertoeven in een andere realiteit. Best straf hoe de auteur in de jaren zeventig al met progressieve ideeën afkwam die vandaag meer dan ooit relevant zijn.”21 lessen voor de 21ste eeuw (Yuval Noah Harari) opent de ogen en schudt je wakker, geeft hoop en doet je relativeren.”

“Het levensverhaal van Garp –The World According To Garp (John Irving)- van het prille begin van zijn verwekking tot de dood van zijn nabestaanden. Enorm leuk geschreven met een goeie mix van humor en ernst.”Stefan Hertmans neemt je in De Bekeerlinge mee naar de middeleeuwen en naar zijn huis in Zuid-Frankrijk. Zelden heeft een boek zo tot mijn verbeelding gesproken.”The House of Sleep (Jonathan Coe) switcht constant tussen twee tijdsperiodes en geven de personages daardoor veel diepgang. Een verhaal over dromen, herinneringen en hun invloed op iemands karakter en levensloop.”