logo

Adverteer in ons Folkmagazine

Met Folk blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes uit en ontwikkelingen in de folkwereld. Dit tijdschrift verschijnt 4 keer per jaar op een oplage van 3.000 exemplaren en is het enige gespecialiseerde folkblad in Vlaanderen.
Het magazine bestaat sinds 12 december 2012 onder deze naam en in de vernieuwde layout. Hiervoor werd het magazine uitgebracht onder de naam Goe Vollek!

In Folk staan beklijvende interviews met folkpioniers of folkgroepen, boeiende reportages, opinieteksten, achtergrondartikels, cd- recensies, nieuwtjes uit andere media, reportages over festivals of optredens en nog veel meer. Folk is een magazine dat haar rol wil vervullen op lokaal, nationaal en internationaal niveau, wil folkmuzikanten een stem geeft en een breed publiek enthousiasmeren. Folk heeft aandacht voor amateurmuzikanten en wordt gesteund door een team van bevlogen medewerkers. Daarnaast is Folk een duurzaam tijdschrift dat aandacht heeft voor de uitdagingen waar de huidige samenleving voor staat, vandaar dat het gedrukt wordt op FSC papier, heeft het een CO2 neutraal certificaat en verzenden we het magazine onder een eco-folie.

Waarom adverteren?

Oplage: Folk wordt gedrukt op 3.000 exemplaren.
Geografische spreiding: Folk wordt verdeeld over een 150-tal bibliotheken, cultuurcentra, gespecialiseerde platenzaken en cafés in Vlaanderen. Folk is ook te vinden in verschillende cultuurhuizen die folk programmeren en wordt verdeeld via de promostand van vzw Muziekmozaïek Folk & Jazz op verschillende evenementen en festivals.
Geïnteresseerd publiek: Folk mikt op de ruimdenkende folkliefhebber, op de luisteraar die minstens één keer per maand een concert bezoekt, naar een festival gaat en een boek of cd koopt. Folk is er ook voor de amateurmuzikant die zijn wereld wil vergroten, bijleren en zichzelf wil inspireren. Hij/zij apprecieert diepgang, maar ook toegankelijkheid.
Lage tarieven: Folk hanteert betaalbare advertentietarieven, toegankelijk voor iedereen. Mogen onderstaande tarieven je daarvan overtuigen…

Hoe adverteren?

• De specificaties voor het aanleveren van de advertenties vind je in de technische fiche
• Alle info over tarieven vind je in het advertentiedossier
• Ondersteunde formaten: certified PDF CMYK, EPS CMYK of TIFF CMYK
• Alle beeldmateriaal op minimaal 300 dpi op 1/1 formaat
• Advertentiemateriaal aanleveren via ilse.coppieters@muzmoz.be

Verschijningsdata

Folk I – postdatum half maart (reserveren half februari, aanleveren advertentie begin februari)
Folk II – postdatum begin juni (reserveren half april, aanleveren advertentie begin mei)
Folk III – postdatum half oktober (reserveren half juli, aanleveren advertentie half september)
Folk IV– postdatum kerstperiode (reserveren eind oktober, aanleveren begin november)