logo

Fotograaf Bart Denolf

Graag wil Folk haar huisfotograaf Bart Denolf in de kijker plaatsen.  De foto’s van de hoofdinterviews en de cover foto’s zijn allemaal gemaakt door Bart Denolf. Andere foto’s in het magazine zijn van losse medewerkers of van interviewers die ook handig met de camera overweg kunnen.

BartDenolfBart Denolf volgde fotografie aan de Hogeschool voor Wetenschappen en Kunst campus Narafi in Vorst. Daar kreeg ik de fotografiepassie te pakken. Toen hij de kans kreeg om eind 1999 op Erasmus te gaan naar The Nottingham Trent University en daar de richting Photography in Europe te volgen, greep hij die met beide handen vast. Bij The Nottingham Trent University primeerde het artistieke doel en was techniek ondergeschikt aan het soms heel magnifieke resultaat.  Daar begon Bart te experimenteren met digitale bewerking van beelden.  En zo begon Bart te fotograferen voor folkroddels.be die zijn werk wist te appreciëren en waar hij veel concerten voor fotografeerde. Vanaf toen werd hij zelfstandige in bijberoep omdat er vraag kwam voor foto’s voor cd’s, Flyers en dergelijke. Na vele omzwervingen begon hij in 2007 als fotograaf bij Colruyt, waar hij deel uit maak van een team van 16 fotografen en 8 stylisten. Daarnaast werkt hij in bijberoep naast ander dingen, als fotograaf voor het tijdschrift Folk van Muziekmozaïek vzw, het aanspreek- en steunpunt voor al wie bezig is met folk en/of jazz.

Meer over Bart Denolf vind je op zijn website